De gemiddelde voetafdruk van een Nederlander is 6,2 Ha
Er is gemiddeld maar 1,8 Ha per aardbewoner beschikbaar
De quickscan is al meer dan 50.000 keer gebruikt
Kom jij ook in actie om je voetafdruk te verkleinen?
Wat is jouw mondiale voetafdruk?

Kom in actie!

Ga jij ook aan de slag?

Klik op een van onderstaande actie's voor tips, producten, recepten en nog veel meer!

Bespaar op elektriciteitBespaar op gasEet vaker biologischEet vaker vegetarischEet verse producten van dichtbijGa duurzaam met vakantieSlimmer mobiel op wegWees zuiniger met papier

Eet vaker vegetarisch

Alle tips om te verduurzamen


Ga eens vegetarisch uit eten
Laat je verwennen! Bezoek eens een vegetarisch restaurant en maak kennis met heerlijke vegetarische gerechten. Bijna elk restaurant heeft tegenwoordig wel een vegetarisch gerecht op de kaart staan, dus ook in gewone restaurant kun je eenvoudig voor vegetarisch kiezen. ’Gastvrij voor Vegetariërs’ is een gecontroleerd beeldmerk. Restaurant die gebruik maken van dit symbool geven de zekerheid dat hun kaart ook culinaire mogelijkheden biedt voor de consument die (eens) vegetarisch wil eten. Het restaurant garandeert dat de betreffende gerechten helemaal vegetarisch zijn. Om het keurmerk te verkrijgen, moet het restaurant minimaal 2 vegetarische hoofdschotels op de kaart aanbieden. Deze schotels zijn bereid zonder dierlijk vet en bevatten geen ingrediënten, zoals dierlijke bouillon of gelatine. Gebruikte eieren zijn scharreleieren of biologische eieren.

Klik voor meer informatie

 

Elke maandag lekker plantaardig voor een betere wereld
Met de campagne voor een plantaardige maandag willen wij jou stimuleren om... Lees meer
 
Probeer een lekker vegetarisch recept
Ontdek, experimenteer en varieer met de vegetarische keuken. Je hebt... Lees meer
 
Begin eenvoudig
Vegetarisch koken hoeft zeker niet speciaal te zijn. Met een minimale... Lees meer
 
Kies voor biologisch vlees
Op de dagen dat je vlees wilt eten, koop dan biologisch vlees dat is beter... Lees meer
 
Kies vleessoorten met een kleinere voetafdruk
Naast de regelmaat waarmee we vlees eten, speelt ook het soort vlees dat... Lees meer
 
De viswijzer helpt kiezen
Overbevissing, grote bijvangsten, intensieve visteelt, en de vernietiging... Lees meer
 
Duurzame aanbiedingen voor vlees en vervangers
De Wakkere Winkelaar is een gratis email nieuwsbrief met daarin de... Lees meer
 
Probeer eens een plantaardige eiwitbron
Bewust minder dierlijke eiwitten eten kan prima, want de gemiddelde... Lees meer
 
Voorkom verspilling
Wist je dat gemiddeld zo’n 10 % van het eten dat we kopen weggegooid... Lees meer
 
Samen vegetarisch koken
EatGreen Together: Spreek via groepen af met mensen uit je omgeving of... Lees meer
 
Een vegetarische workshop organiseren
Je kan er ook voor kiezen om een vegetarische workshop te organiseren.... Lees meer